Mansikkamunkit

Vapun överimpi vegaaninen munkkiresepti vol 2 - mansikkamunkit

Herranjestas mitä tulikaan taas leivottua - mansikkasokerissa pyöriteltyjä munkkeja, jotka täytetään kermavaahdolla. 🤤 Mansikkamunkit valmistuu ihan kuten mitkä tahansa munkit, lopuksi ne vain pyöritellään kuivatussa mansikassa ja sokerissa - ja lopputulos on aivan tajuttoman hyvä!

Jos etsit siis uutta inspiroivaa reseptiä vappuun ja herkullisiin kasvipohjaisiin munkkeihin, on tämä mansikkamunkkiresepti täydellinen sulle. Nämä mehevät ja makeat munkit valmistetaan tuttuun tapaan tietenkin veteen. Mansikkamunkit on täydellinen vappuresepti, mutta mulla jäi kytemään ajatus tuunata näistä myös laskiaispullaresepti. Tuo kuivattu mansikka on nimittäin nerokas keksintö, ja sen kun jauhaa monitoimikoneessa, tulee siitä mansikkapölyä.

Kokeilepa tätä reseptiä! Saatat hurmata sillä koko vappuseurueen. 🥳

KATSO RESEPTIVIDEO TÄÄLTÄ

Muita herkullisia vappuun sopivia reseptejä:

vegan and wild vegaani mansikkamunkki
vegan and wild vegaani mansikkamunkki

Ainekset:

Mansikkamunkit 🍓

(16 munkkia)

  • 2 ½ dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • 1 rkl kardemummaa

  • ½ tl suolaa

  • 1 pss kuivahiivaa

  • 6 - 7 dl vehnäjauhoja

  • ¾ dl öljyä

Paistoon:

  • 1 l rypsiöljyä

Mansikkasokeri:

  • kuivattuja mansikoita (n. 15g)

  • sokeria


Ohje:

Munkkitaikina Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita. 

Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja. Lisää nesteeseen pikkuhiljaa jauhoja. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää sekaan myös rypsiöljy. Lisää loput jauhot. 

Vaivaa huolellisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeää.



Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. 

Kumoa alustalle. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä pullat alustaa vasten. Asettele väljästi leivinpaperille. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.



Munkkien paistaminen Valmistele paistopiste. Kuumenna öljy kattilassa. Laita yhdelle lautaselle talouspaperia ja toiselle sokeria. Kun öljy on kuumentunut, laske munkki reikäkauhalla öljyyn ja paista, kunnes pinta on ruskea. Käännä. Nosta valmis munkki reikäkauhalla talouspaperille, anna valua ja jäähtyä.

Mansikkasokeri Valmista mansikkasokeri jauhamalla kuivattuja mansikoita monitoimikoneessa. Sekoita sokerin kanssa.

Kääntele lopuksi mansikkasokerissa. Jos haluat - tee reikä munkin keskelle ja pursota sisään kermavaahtoa.


Linkkaa tämä resepti sille kaverille, joka on tänä vuonna vastuussa munkeista! 🥳

Edellinen
Edellinen

Vantaa-Porvoo pyörällä - yhden yön pyöräretki

Seuraava
Seuraava

Mokkamunkit ja kuiva prosecco vappuun