Tahini-vadelma browniet

kaupallinen yhteistyö Baba Foods

Vegaaniset browniet

Voi veljet mitä tulikaan leivottua! Mehevän pehmeitä, tumman täyteläisiä brownieita, joiden juju piilee, usko tai älä, TAHINISSA! Makeus tulee kookossokerista, vaahterasiirapista ja pinnalle ripoteltavasta tummasta suklaasta. Vadelmiksi käy pakastevadelmat.

Näistä ei ikinä uskoisi, että ne on a) kasvipohjaisia, b) öljy on korvattu tahinilla ja c) leivottu kokonaan ilman valkoista sokeria.

Niin tajuttoman hyviä ne on!

Mihin käyttää vaaleaa tahinia?

Laadukas tahini on pakollinen keittiössä (puuroon, smoothiehen, leivontaan, Lähi-Idän ruokiin..) Tykkään piilotella leipoessa taikinaan jotain terveellistä, joten tässä reseptissä tahinilla korvataan öljy. Tahini tuo myös oman kivan lisän makuun.

Mun keittiössä tahinia kuluu huomattavasti eniten puuron päällä, sillä käytän sitä ihan kuten maapähkinävoita proteiinia ja hyviä rasvoja tuomaan. Tahini on siis seesamisiementahnaa, ja sisältää paljon kalsiumia ja rautaa. Laadukas tahini on samettista ja tuhtia, ja sitä tekisi mieli lusikoida suoraa purkista. Baban tahinia on aina pakko olla kaapissa!

Oona Poutiainen tahini-vadelma brownies
Oona Poutiainen tahini-vadelma brownies
Oona Poutiainen tahini-vadelma brownies
Oona Poutiainen tahini-vadelma brownies

Brownien leivonta

  • Parhaimmillaan browniet ovat jääkaappikylminä, joten ne kannattaa leipoa etukäteen. Browniet voi myös valmiiksi paloiteltuna pakastaa, ja sulatella sieltä tarpeen mukaan.

  • Taikina on jäykkää, joten se kannattaa painella vuoan pohjalle - samoin vadelmat ja suklaa on hyvä painella taikinaan lusikalla, sillä taikina ei leviä uunissa.

  • Vuoka kannattaa olla pieni, noin 25x15cm luokkaa, sillä resepti on suht pieni.

  • Uunista riippuen paistoaika on 25-50 min. browniet saa jäädä keskeltä hieman hyllyväksi, jotta lopputuloksena ei ole kakku, sillä jäähtyessään se kyllä kiinteytyy.


Ainekset:

Tahini-vadelma browniet

  • 2 rkl pellavasiemenrouhetta

  • 6 rkl vettä

  • 1 prk Baba tahinia

  • 1 dl kookossokeria

  • 1/2 dl vaahtersiirappia

  • 3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

  • 3/4 dl vehnäjauhoa

  • Reilu rouhaisu merisuolaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 70g tummaa suklaata rouhittuna

  • 50g pakastevadelmia


Ohje:

Sekoita pellavasiemenrouhe ja vesi kulhon pohjalla ja anna turvota. Sekoita joukkoon tahini, kookossokeri ja vaahterasiirappi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho ja lisää kulhoon tumman kaakaojauheen ja merisuolan kanssa.

Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Lusikoi taikina vuoan pohjalle, levitä pinnalle tummaa suklaata ja pakastevadelmia. Painele ne taikinaan lusikalla.

Paista 175C asteessa noin 25-30min. Browniet on valmiit, kun taikina on kiinteää reunoilta ja aavistuksen löysää keskeltä.

Anna jäähtyä. Parhaimmillaan browniet ovat jääkaappikylminä.


RESEPTIVIDEON KUVASIN TÄNNE

Seuraava
Seuraava

Soolovaellus koiran kanssa Käsivarressa