Lettukakku ja kuiva roseeprosecco

Kaupallinen yhteistyö Hartwall Viinisi

Lettukakku = helppo kesäkakku

Jos lettukakku ei oo koko universumin paras kakku niin en tiedä mikä ois! Tämä kätevän emännän (ja miksei isännän!) kesäkakku syntyy pinosta lettuja, mansikka- ja raparperihillosta sekä napakaksi vatkatusta kermavaahdosta. Lettukakku on täydellinen tarjottava mökille ja rentoihin kesäpäiviin, koska letut voi paistaa etukäteen ja pinota vasta juuri ennen h-hetkeä. ☺️

vegan and wild lettukakku fiorissimo roseeprosecco

Kylmä ja kuiva roseeprosecco

Marjaisan lettukakun juomaparina Fiorissimo Prosecco Rosé Extra Dry oli ihan 5/5. Jostain syystä olin unohtanut rosé-viinien olemassaolon ja viimeksi juonut roseeta varmaan Ranskan Rivieralla, enkä tätä Fiorissomon kuivaa roseeproseccoa siemaillessani en voi käsittää että miksi! Roseeprosecco on nimittäin kuin tehty kesään. Ja kyllä tälläinen lettukakkuhetki kera kylmän kuohuvan nostaa lomapäivänkin ihan uusiin ulottuviiksiin. Pssst! Jos oot menossa kylään niin Fiorissimo Rosé Extra Dry on tyylikäs vieminen vaativammalekin tyylitaiturille.

Mitä eroa on proseccolla ja roseeproseccolla?

Kaikki tietää proseccon mutta mitä eroa on proseccolla ja roseeproseccolla?

a) väri

b) Pinot Noir tekee roseen mausta ryhdikkäämmän

c) Roseen kypsytysaika on pidempi

Kaikki kohdat on oikein! Eli erona on väri, rypäleinä molemmissa käytetään tavallisesti vihreää Glera-rypälettä jonka lisäksi roseeversiossa käytetään punaista Pinot Noiria, joka tuo roseelle sen heleän vaaleanpunaisen värin sekä ryhdikkäämmän maun.

Kuvasin lettukakusta videon myös Instagramiin:

KATSO RESEPTIVIDEO TÄÄLTÄ

Muita herkullisia ruoka- ja juomavinkkejä kesään:

vegan and wild lettukakku fiorissimo roseeprosecco
vegan and wild lettukakku fiorissimo roseeprosecco
vegan and wild lettukakku fiorissimo roseeprosecco

Ainekset:

Lettukakku

(4:lle-5:lle)

  • 8 lettua

  • Mansikkahilloa

  • Raparperihilloa

  • Kermavaahtoa

  • Mansikoita ja minttu koristeluun


Ohje:

Paista letut hyvissä ajoin, jotta ne kerkeävät jäähtyä. Aloita kakun kokoaminen asettelemalla vuoan reunoille neljä lettua. Viides lettu tulee keskelle. Lusikoi mansikka- ja raparperihilloa sekä kermavaahtoa. Ensimmäinen kerros on valmis. Toista tämä vielä kaksi kertaa, eli eka lettu, sitten hillot ja kermavaahto.

Nosta kolmannen kerroksen päälle viimeinen eli kahdeksas lettu. Taita reunimmaiset letut keskelle ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele mansikoilla ja mintulla.

Vinkki 1 Voit laittaa väliin hillon ja kermavaahdon lisäksi myös marjoja

Vinkki 2 Kakku kannattaa koota juuri ennen tarjoilua, jotta se ei kerkeä lässähtää

Katso video letun kokoamisesta täältä:

KATSO RESEPTIVIDEO TÄÄLTÄ


Meneekö testiin? Kerro kommenteissa! 🍓

Edellinen
Edellinen

Soolovaellus koiran kanssa Käsivarressa

Seuraava
Seuraava

Saimaan saaristoreitti pyöräillen